Top-Sport?

-Middenschool Voskenslaan staat erom bekend een sportieve school te zijn. Dat heeft zo zijn redenen. We zijn uiteraard een school waar bepaalde leerlingen met een topsportstatuut les kunnen volgen in combinatie met het soms intensieve trainingsschema dat hun sport vereist. Zo zitten in onze klassen bijvoorbeeld top-turners, leerlingen die op topniveau atletiek of acro-gym beoefenen, maar ook schermers. Leerlingen waarvan we kunnen verwachten dat ze later veelvuldig opduiken in de sportkatern van de krant of dat ze later de Belgische eer gaan verdediging op internationale wedstrijden of wie weet de volgende Olympische spelen…

Zo’n topsportstatuut krijg je enkel van de specifieke sportfederatie waartoe je mogelijk behoort, de school zorgt nadien voor het studiegedeelte en stelt dit binnen de grenzen van het mogelijke zoveel mogelijk af op de trainingen en activiteiten in het kader van jouw sport.

-Maar niet alleen omwille van dat topsportverhaal hebben we de naam sport hoog in het vaandel te dragen. Een gezond lichaam heeft beweging nodig. Omdat sommige leerlingen eenvoudigweg goed zijn in sport of net omdat ze er beter in willen worden, bieden we een optie aan waarbij twee uurtjes extra lichamelijke opvoeding in je lessenpakket worden opgenomen. Zonder daarbij onze andere leerlingen uit het oog te verliezen. Want ook voor hen staan er genoeg sportieve keuzes op de menukaart. Tijdens de pauzes en op woensdagnamiddagen worden er verschillende sportcompetities georganiseerd op school of wordt er deelgenomen aan interscholencompetities. Met soms schitterende resultaten.