ICT

-1A met optie WW-ICT
Swipe jij ook doorheen je dag en denk je bij een probleem al snel dat je gewoon de juiste app nog niet hebt gevonden? Vraagt mama jou om hulp als haar computer het even niet doet en wil je tegelijk alles weten over hard- en software? Dan ben jij de uitgelezen leerling om onze richting WW-ICT of Latijn-ICT te volgen.

In een studiejaar dompelen we je onder in de wereld van tekstverwerking en rekenbladen, we leren je om een goede powerpoint te maken, je maakt een eigen website en we bespreken de «gevaren» van het internet. Na de optie met ICT kan je in het tweede jaar kiezen voor een richting die gecombineerd wordt met een vervolg op die ICT, maar ook een richting zonder.

-

vCampus en VosLO - een verhaal van digitaal
Wie school loopt op Middenschool Voskenslaan krijgt hoe dan ook een digitale identiteit aangemeten. In de praktijk betekent dit dat je in grote lijnen gebruik zal maken van drie verschillende ICT-toepassingen.
vCampus - Om te beginnen krijg je inloggegevens voor onze domeinomgeving vCampus. Daarmee kan je gebruik maken van elk van de vele beschikbare computers die je een beetje overal kan tegenkomen. Op basis van je login weet de computer of en waar jij kan printen en biedt het toestel je steeds je persoonlijke bureaublad en documenten aan. Op die manier kan je waar dan ook verder werken aan iets wat je mogelijk op een andere plaats bent begonnen.
VosLO - Voskenslaan LeerOmgeving is een online platform waarbinnen je de agenda voor de komende weken voor jouw klas kan raadplegen via elk toestel met een internetverbinding. Je kan er verder extra oefeningen en informatie vinden mooi gescheiden voor elk vak, zodat je daar voor jezelf een duidelijk overzicht over krijgt. Je kan het platform natuurlijk ook gebruiken om je leerkrachten of klasgenoten te contacteren. Of je gebruikt de bijhorende app natuurlijk. Dat swipet lekker weg...